Menu    
 

 

Dagje Den Helder

Marinestad Den Helder ligt op slechts 3 kilometer van de camping. Daar is van alles te zien en te beleven. Zo vind je er Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers, met originele reddingsboten, schilderijen en foto's en een windtunnel. In het Marinemuseum maak je kennis met de rijke historie van de Koninklijke Marine, scheepsmodellen, uniformen, een echte onderzeeer en een heuse mijnenveger. En Fort Kijkduin: Keizer Napoleon gaf in 1811 opdracht om dit onneembare fort te laten bouwen; vandaag de dag is het een museum en een aquarium. Den Helder heeft verschillende winkelcentra en restaurants, een markt op zaterdag en gedurende de zomermaanden op dinsdag de Juttersmarkt, vernoemd naar de inwoners die Jutters genoemd worden! informatie  Meer informatie kun je ook vinden op de website van VVV Den Helder of op de site van Saskia van Kuik: Ontdek Den Helder!

Dagje Texel

Camping de Donkere Duinen is de ideale uitvalsbasis voor een dagje Texel. De veerboot vertrekt ieder uur (op het halve uur dus 9.30 - 10.30 - enz) vanuit Den Helder naar Texel. Je kunt natuurlijk met de auto dit gezellige eiland verkennen, maar nog leuker is om het op de fiets te doen! Vanaf de camping fiets je in ongeveer een halfuurtje (8 km) naar de Texelse boot, een prachtige tocht op zich door de duinen en over de dijk. Het is ook mogelijk om de auto bij de boot te parkeren en een fiets te huren op Texel.

Op Texel is van alles te beleven. Bezoek bijvoorbeeld de gezellige dorpjes Den Burg en De Koog, een van de leuke musea die het eiland rijk is of 150 jaar oude vuurtoren. Zeehondenopvangcentrum Ecomare is geweldig voor kinderen, er is heel veel te zien en te doen. 

Ook een aanrader is de Texelse Bierbrouwerij. Hier kun je komen zien, ruiken en proeven hoe Texels speciaalbier wordt gebrouwen. De rondleiding wordt afgesloten met een proefplankje met vier soorten Texels bier.Voor meer informatie over Texel kun je kijken op de website van de VVV: http://www.texel.net/nl/

Dagje Wieringen

Ook het voormalig eiland Wieringen is populair als dagje uit vanaf ons park. Je kunt het beste met de auto gaan en daar eventueel een fiets huren. Vanaf Wieringen kun je ook wadlopen of met een boot sportvissen of zeehondjes kijken op de Waddenzee. Bij VVV Top van Noord-Holland vind je nog meer info over dit prachtige, glooiende stukje Noord-Holland.

Dagje Alkmaar

Alkmaar is een prachtige oude stad waar je heerlijk kunt winkelen of gewoon slenteren langs de grachten en de begijnhofjes.Natuurlijk is Alkmaar het bekendst als Kaasstad en kun op vrijdag naar de Kaasmarkt. Bezoek de website van VVV Hart van Holland voor nog meer info.

Kanoroute

 

 

Over camping De Donkere Duinen

Onze camping is bij uitstek geschikt voor mensen die een rustige en relaxte vakantie willen. In de buurt zijn mooie fiets en wandelpaden maar ook langere tochten zijn mogelijk. In de dorpen en stadjes in de omgeving is altijd wel iets te doen ( zie onze aktiviteten kalender). Een dagbezoek op de fiets ( huur fietsen zijn bij de receptie te verkrijgen) aan het eiland TEXEL is zeker de moeite waard.

Volg ons op                                                                                                                       

Contact

 

Camping de Donkere Duinen
Jan Verfailleweg 616, 1783 BW Den Helder


0223 614 731


info@donkereduinen.nl

Route

 

Contact

Deze tekst is alleen zichtbaar op een mobiele telefoon.